Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ongoing projects (2)



Μια συμβατική, οικιακή τηλεφωνική συσκευή εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρομαγνητικό πηνίο και μαγνήτη ηλεκτρικής κιθάρας και μετατρέπεται σε συσκευή ανίχνευσης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Μετατροπή μηχανικής ενέργειας σε ηλεκτρική και στη συνέχεια σε ακουστική. Εντοπισμός του μή ακουστού (ασθενή μαγνητικά κύματα) και μετατροπή του σε ακουστό. Το red pickup αποτελεί μια απλή αναφορά στην Cartridge Music του John Cage. Ηχητικές αναφορές πάνω στην τεχνική, αποτελούν τα Wavetrain (David Behrman 1966) και Rainforest (David Tudor 1973).

Lo fi experimentation 1

Lo fi experimentation 2

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Wet...





... to the bone!

Hz Festival



http://www.hertzfestival.com/


Fennesz + Eliane Radigue!

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Alva noto

Το πρώτο σημαντικό Event του 2010...

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ongoing projects


Για κάποιους ιδιοφυής ιδέα, για κάποιους άλλους ιεροσυλία. Η μετατροπή ενός Atari VCS σε όργανο ηλεκτρονικής μουσικής είναι γεγονός. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση οργάνου "toy music", καθώς η αγαπημένη μας κονσόλα περιέχει πλέον μια διάταξη χακαρισμένων chip που αφαιρέθηκαν τεχνηέντως από παιχνίδια για παιδιά ηλικίας έως 3 ετών.

Χειρισμός:
Triggering με το joystick και pitch modulation με τα push buttons που έχουν τοποθετηθεί στο "σκαρί". Σε απλά και κατανοητά ελληνικά πάντα!
Ηχητικά δείγματα θα ανέβουν σύντομα.

Welcome note.

Hi there, this is a blog about Circuit Bending, Hardware Hacking, Tinkering and Soldering and Musical Experimentation in general!

Πρόκειται για μια βασική προσέγγιση της οργανοποιίας για την προώθηση της σύγχρονη πειραματικής μουσικής στην Ελλάδα, η οποία οφείλει να ενημερώνεται τακτικά και από την αντίστοιχη κοινότητα του εξωτερικού.

Η εξέλιξη του ιστολογίου θα περιλαμβάνει "φόρμες" δημιουργίας και πειραματισμού από επίδοξους καλλιτέχνες και μουσικούς πειραματιστές, με την ανάρτηση οπτικού και ηχητικού υλικού της εκάστοτε διαδικασίας.

Το συνολικό εγχείρημα, έχει ως σκοπό την επικοινωνία και διάδραση των εγχώριων μουσικών πειραματιστών. Επίσης σκοπεύει να προσελκύσει νέους, επίδοξους Hackers στη συναρπαστική διαδικασία του Tinkering and Soldering.

Hope you'll enjoy and have a good time here!
Orestis.

"Do we dance to paintings?Must we to music?" - Reed Ghazala